Dag 2:

God Morgon!

Till min stora förtvivlan var hotellets internet superdåligt. Det gick inte att få upp FB..Ta en stund och sätt er in i det I-landsproblemet. Men eftersom vi är på hälsoresa måste jag ju givetvis vända på det hela och tänka, att det kanske är bäst så. Att passa på att även ta semester från min besatthet att ständigt vara uppkopplad till nätet. Jag tror nog att FB och allt annat på the world wide webb finns kvar då jag kommer hem igen. Jag tror inte heller att alla mina vänner tagit bort mig från FB för att jag inte ”gillat” deras senaste lunchbild eller statusuppdatering. Även om det är såna grejer som verkar vara viktigast för folk i dagen samhälle. så kanske..vi får se!

Dagen började med morgonpromenad kl 08.00
Eftersom jag alltid är utarbetad och stressad samt att för mig handlar den här resan om att hitta balans och välmående så tog jag sovmorgon. Japp ni hörde rätt. Var dock med på pilatesen som var klockan 9.00.På stranden. Utanför hotellet.Pilates är väl kanske inte en av mina favorit-träningsformer eftersom det ska gå så långsamt hela tiden. Jag gillar ju att gör allt fort. Men pilates i sanden med solen i ansikte i slutet av september..ja det får man helt enkelt köpa, och risken är ju ganska stor att jag faktiskt behöver det. Magaktivering och andning. Var flickas dröm, right?!

            

Frukost:

Buffé. Jo jag tackar! Äggröra, ost, skinka, fettfri yoghurt =( osv.Mamman tog en kroassant! Ja ni kan ju tänka er allas blickar i LCHF-Sekten!!!                                 Jag tog en brödskiva jag. Det blir blickar på den också! Japp, jag tog den. Fast det känns extremt viktigt för mig just nu att undvika gluten för att reparea min inflammerade kropp. Så varför tog jag den då? Jag kände helt enkelt för att ha något att ha pålägget på idag. JAG TOG EN, OK??!?!

Efter det blev det en föreläsning med Åse Falkman Fredriksson om hennes historia. Hon är bloggare(56 kilo) kostrådgivare, matkreatör och författare.

 

 

 

 

 

 

Nä men hörrni, lite sol på det här…?

Helt ok utsikt!…

oh herre min ge, jag råkade slumra till en liten liten aning (dreggel dreggel).
Men det var bra, för jag hade tänk att jag skulle sova mycket denna resan. Finns det nån bättre heeling? Ja det ska vara Lymfmassage och Lchf då.

(Plötsligt uttrycker min mor att hon är en amöba.
– En amöba?
– ja! Dom tänker inte och förökar sig genom att dela på sig.
– Jaha! Dom äter tills dom är stora nog att dela sig?
– Ja! Det är det jag försöker med!
– Då vill jag också vara en amöba! tyckte jag…)

Jag kvicknade till en timme innan det var dags för vad som skulle komma att bli hotellgästernas stora höjdpunkt för dagen. Vattengympa!
Jag gillar att simma men vattengympa..! Det är lite tantigt va? Jag har faktiskt testat den en gång tidigare. Det var väl inte superupphetsande. MEN, det är bra för lymfsystemet att böka runt i vatten. Och jag gör ju allt som är bra för lymfsystemet samt att jag inte är den som är den när det gäller att prova saker.
Bara att köra på, och det var faktiskt helt ok och lite roligt. Men man får nog tacka Anna Hallén för det, det var hon som spexade.
The others, alltså de andra runt poolen. Trodde nog vi var helt från vettet. Dom hade nog käkat blängsylta med tittsås hela bunten för dom glodde nog på oss i alla 45 minuter som vi höll på och krigade med, mot, över, under vattnet. Det är 45 minuter som inte dom får tillbaka det kan jag säga.
Imorgon ska vi nog försöka få med dom istället. Såna är vi! Tänker alltid på alla andra innan oss själva, t.o.m på vår egen hälsoresa.
Och det är mycket just därför vi är på den här resan, för att man sätter alla andra före en själv.

Kvällens middag bestod av ett stycke grillat/stekt havsaborre, grönsaker och massa aioli (jättefint! Men jag vågade inte ta nån bild på det. Anna säger nämligen att man är matfixerad om man fotar sin mat, och jag försöker ju att inte vara matfixerad) Aioli är för övrigt meningen med livet! Men jag tror ni fattat att jag tycker det vid det här laget.
Med så mycket kostintresse runt bordet är det nästa omöjligt att inte styra in på just det samtalsämnet. Jag hann även göra lite reklam för mitt nya jobb MF Hälsocenter. Det är bara att passa på!

Något som jag älskar att göra när jag är utomlands är att gå och kolla i matbutiker. Inte nödvändigtvis för att jag måste handla. Tycker mest att det är intressant att se vad dom äter och hur deras varor ser ut osv. Så ni kan förstå lyckan när mamsen och jag sprang på ett Mercadona i siges”city”(spansk supermarket-kedja) På en sådan handlade vi (typ jämt) senast jag var i spanien..aioli, vi handlade typ kilovis aioli. Sann historia. Jag kommer hur som, antagligen hänga där varje dag nu. Och hänger jag inte där så kommer jag nog i.a.f tänka på hur det är att ”hänga” där.

Dags att sova efter händelserik dag. Jag ligger och läser, eller om jag skriver. Gardinerna är nedrullade och mamma ligger i slafen bredvid. Tänderna är borstade, PowerHouse är avslappnat.
Jag tror mamma lade sig för en minut sedan..och nu! Nu somnade hon. Det tyckte inte jag var ok så jag väckte henne genom att säga:
-ÄR DU SERIÖS ELLER?
-Va?
-Somnade du nu?
-Nja, jag höll på!
-Nä, du snarkade!
-Men varför väckte du mig då? vad elakt!
-Nä men jag tycker inte inte att det är ok att somna så snabbt! Det gör ju aldrig jag.

Godnatt!!!

 

Lite huskoll på väg till Mercadonan