Nazi Goreng med kyckling

 

Hallå!

Efter dundersuccén med nazi gorengen på jobbet här om dagen så tänkte jag att jag måste göra en egen variant. Den får bli med kyckling, och hum, ah, lite det jag hade hemma. Som inte var speciellt mycket. Men det går bra det å, det lär komma en ny version nästa vecka ändå så.

Är det 2 saker jag älskar, så är det att marinera och steka kål så:

 • 1 Gul lök
 • ca en halv purjolök
 • 1/3 vitkålshuvud, eller 1/4 kanske det var…
 • 1 kg kyckling
 • 1 mskcayennepeppar
 • 2 msk paprikapulver
 • 3 msk curry
 • 2 msk ingefära
 • vitlök
 • salt
 • 3 dl ris(observera att detta är högst frivilligt! Hemma hos mig äts det så mycket så jag drygar ut lite…)
 • smör
 • olja

Börja med att dela kycklingen och marinera den i oljan och kryddorna, ju längre den står desto bättre. koka riset. Hacka lök, purjolök och vitkål och fräs på det i smör. Antingen häller du i risen och fräser det också, vill inte alla i familjen äta ris kan det vara klokt att steka på riset för sig. Vänta nu, man steker ju riset för sig och sen häller man i den om man vill annars kan man ha den vid sidan av, så måste det bli!  Stek kycklingen, inte så den blir torr för det är inge gott! Blanda i kycklingen i vitkålsblandningen, med eller utan ris. Voala!

Det blev ganska stark men inte för stark. Mumma var vad det var!IMG_0091

En reaktion på ”Nazi Goreng med kyckling”

Kommentarer inaktiverade.