CARRO H’s gudomliga Gluteus MAXImums semlor

CARRO H’s gudomliga Gluteus MAXImums semlor

6 st semlor:
3 stora ägg
50 gram smält smör
1 dl vispgrädde
ca 2 dl mandelmjöl eller malen mandel
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver

Vispa äggen. Blanda i grädde och smält smör.
Blanda mandelmjölet med fiberhusk, kardemumma och bakpulver i en skål. Rör sedan ner i äggblandningen och låt stå ca 10 minuter så att blandningen sväller och blir lite fastare.
Klicka i smeten i 6 stora muffinsformar och grädda i 175 grader 20-25 minuter. Smeten är ganska kletig så ett tips är att använda en blöt sked för att jämna till den i formarna.

Mandelmassa:
ca 100 gram mandelmjöl eller malen mandel (ca 2-2,5dl)
1 äggvita
1-2 msk vispgrädde

Blanda mandelmjöl, äggvita, sukrin och vispgrädde till lagom konsistens. Blanda i mer vispgrädde om mandelmassan blir för torr.
Skär av toppen på semlorna och gröp ur en grop i nederdelen som du fyller med mandelmassan. Spritsa på så mycket vispad grädde du vill ha och lägg på locket. Blanda gärna i äkta vaniljpulver i grädden och/eller i mandelmassan för lite extra god smak!