Lax med purjolökstäcke

Gjorde lax i förra vecka eller kanske den innan det. Jag ligger lite efter med mina inlägg se.

Jag har gjort denna laxen nån gång tidigare och vad jag minns var den mycket godare än denna gången. Vet inte vad jag gjorde då för att den skulle bli det. Man behöver inte mixa purjolöken som jag gjort, det var faktiskt lite bökigt.

Här kommer det if, receptet. Skitenkelt som vanligt.

  • 6 st styckfrysta laxbitar
  • En hel del purjolök(Jag hade frusen purjo hemma som jag ville bli av med så jag liksom bara hällde på det som var kvar, vet inte hur mycket det blev.
  • Lite salt och peppar
  • Olja helst cocos, utan smak

Lägg laxen i en form. Försök tina purjon om ni har den fryst annars i med den i mixern tillsammans med oljan. När det blir så tjockt och så lite vätska i mixern så blir det lätt en klump och inget mixas. Jag tror jag fick hälla i lite vatten och pula ett tag för att det skulle bli en smet. Men som sagt, man behöver ju inte mixa om man inte vill det. Jag hade inte i så mycket kryddor och det var kanske just därför jag inte tyckte det blev lika bra denna gången. Bre på röran på laxen så dom täcks av purjon. Man vill inte att laxen ska bli torr. Grädda sen i ugnen på ca 200 grader tills laxen är genomkokt.

För att deffa till den här måltiden ytterligare avnjöt jag den med smörstekta champinjoner och sparris. Och en crème fraîche sås med lite salt och citronpeppar i.

IMG_0057