Min godaste Köttfärsås

Jag tror detta är min bästa köttfärsås hittills. Jag vet inte med den kändes så där extra smakrik och rund.

Som vanligt höftade jag när jag gjorde den, men jag ska försöka skriva ner.

Ingredienser:

 • 1 kg Köttfärs
 • 1 Hackad gul lök
 • 1 burk champinjoner
 • ca 2 vitlöksklyftor
 • 2-3 msk tomatpure
 • 1 paket passerade tomater
 • Timjan
 • Oregano
 • Vitpeppar
 • Gurkmeja
 • Salt

Jag brukar alltid ta fram min största gryta när det är dags för köttfärsås. Häller först i tomatprodukterna, vitlöken, champinjonerna och kryddorna  i grytan. Sen steker jag köttfärsen och har i den. Sen får det stå och puttra, gärna länge så det blir mjukt och saftigt.

Jag kan tyvärr inte skriva några mått på kryddorna för jag bara hällde i. Men jag brukar ta ganska mycket kryddor. Men sparsammare på peppar och salt för öser man på det är det lätt förstört.

IMG_0221