Lucka nummer 13, lucia

20131213-062930.jpg

Tack vara helgonet lucia som antingen delade ut lussebullar till fattiga eller blev bränd på bål och stack ut sina egna ögon har vi fått vår luciatradition. Ingen verkar riktigt veta hur det låg till?
Hur som helst handlar lucia idag om att barnen ska få lussa och sjunga julsånger och att vi alla ska få äta så mycket lussebullar vi bara kan få i oss utan att ha dåligt samvete 🙂 toppen med andra ord!

I lucka 13 hittar vi dessvärre inte lucia. Däremot hittar vi en jägare, som vilar, i jägarvila. Det som är vila för en jägare är träning för oss andra. Vi som dock känner oss lite stressade vid det här laget (själv drömde jag att jag var på julgransjakt inatt) får helt enkelt förena nytta med nöje och göra pepparkakshus samtidigt som vi står i jägarvila. Det går jättebra kan jag tala om för jag har givetvis redan testat. Man ställer bara huset i knät sen kör man. Det kan vara bra att ha kristyren nära till hands, det tipset vill jag ge er!

Lycka till och gla lucia på er!

20131213-063819.jpg

20131213-063838.jpg