Brännskade Rehab

Som somliga redan fått nys om så hällde jag kokande vatten på mitt ben här om dagen. Varför gjorde jag det? Ja jag minns inte riktigt men jag tyckte det var en bra ide då!

Ett sådant påfund kan verkligen vara ett helvete rent utsagt för lymfsystemet. En brännskada kan verkligen stoppa upp, speciellt ett redan trögt lymfsystem som mitt.
Så när jag skållade benet här om dagen gjorde det först förbaskat ont. Men efter ett tag, då jag insåg vad detta kunde leda till (ännu mer problem med benen) kontaktade jag i panik, min lärare i lymfmassage och frågade vad jag skulle göra. Det visade sig att hon bodde jättenära mitt jobb, där jag brände mig. Jag åkte förbi henne och fick lite droppar(sundrops) att ta på. Efter det hade jag vägarn förbi mamma som skickade med lite idominsalva med. Man behöver inte ha nått hemma själv, det är bara ta en tripp och plocka upp allt på vägen hem 🙂

Nu har det gått några dagar sen hela incidenten ägde rum. Som tur var blev det inte så bränt att jag fick några blåsor (så inte så djup skada) men oturligt nog var det vänster ben som redan mår sämst. Tror jag, vi är lite oense om det där nämligen, jag och min massör. Hon tycker mitt vänstra ben är värst(mest stopp i dvs) och jag har fått för mig att det är höger. Vi kan dock enas om att båda benen har en hel del vi kan jobba med.
Hur som helst! Nu när det inte längre gör ont vill jag ju gå in och kolla om det är något som behöver lossas. Även om det är svårt för mig att se om det är brännskadan som gjort något värre eller om allt redan satt i benet lär jag ha extra koll på om benet svullnar eller om fibroserns blir hårdare där. Det kommer nog inte visa sig direkt utan är något som samlas med tiden och då kan räddningen vara att hålla efter benet. Jag kommer få ge det lite mer kärlek, inte mer med det.
Det jag kommer göra nu är att ta tag med båda händerna utanför det röda, lyfta upp och skaka lite och hoppas på det bästa. Fortsätta gå på massage kanske få i min lite mer rensande örter.
Det gick helt ok igår då jag var och fick min massage. Hon höll sig borta från det drabbade området och tog bara runt. Idag har det börja klia i brännmärket, mamma säger alltid att det läker då, så vi får se. Jag hade iaf på sundrops och då slutade det.

To be continued…

20140116-103705.jpg