Lucka 21

 

Tidigare talade vi om en av våra bästa vännern kokosfettet. Idag tänkte jag att vi skulle hylla en nästan ännu bättre vän, nämligen levern. Levern är ffa vårt reningsorgan men den gör så otroligt mycket i vår kropp så den förtjänar verkligen all tacksamhet den kan få. Därför tycker jag att det inte är mer än rätt, att hjälpa levern lite på traven när den är så schysst och ställer upp, eller hur!

Funktioner:
Den renar blodet från gifter
Den lagrar vitaminer och mineraler
Den bryter ner fruktos
Den lagrar energi, glykogen
Den frisätter energi
Den producerar glukos i glukoneogenesen
Den producerar gallsyror
Den producerar ketoner
Den lagrar järn och kopparjoner
Den producerar och utsöndrar Hormoner som igf-1
M.M!
Det har ett finger med i nästan allt i kroppen.

Saker som renar levern:
Olivolja
Citron
Grapefrukt
Kålväxter
Kronärtskocka
Maskros
Gurkmeja
Rödbetor
Aloe Vera
Mandel och walnötter
Äpple
Ingefära
Vitlök
Morötter
Avokado

Tyvärr inte lussebullar 🙁
Det kan vara bra att köra detoxkurer, men det bästa är ju om man alltid tänker på att äta bra och undvika ”dålig” mat så mycket som möjligt. Men hjälp till lite och ät lite extra mycket av det ovannämnda så kommer man en bra bit på vägen. Den ordentliga reningen kör vi efter nyår sen…!