Lucka 6

I dagens lucka ska ni få aktivera era djupa magmuskler. Det som jag ska försöka förklara för er (utan bildbevis, för min mage bara hänger så den ska ni få slippa se) är egentligen mammamage övningar. Ja skratta ni! Men skratta bäst som skrattar sist, för det är inte säkert att ni klarar det ändå.
Börja med att ligga på rygg med fötterna i golvet. Tänk att du ska ha en naturlig hållning även fast du ligger på golvet. Spänn bäckenbotten muskulaturen lätt. Vet man inte hur det går till så kan man testa att knipa strålen på toaletten. Sedan fortsätter du att aktivera musklerna hela vägen upp till naveln. Då ska du tänka att du suger in naveln. Men inte genom att du drar in magen utan du spänner musklerna så att naveln drar sig lite inåt. Titta på vad som händer med magen. Putar den ut istället när du spänner blir det fel. Testa att hålla din hand precis ovanför/på magen, precis under naveln. Spänn sedan magen så att du får ett mellanrum mellan handen och magen.
Efter det, om du hittat!…kan försöka vidare uppåt och spänna resten av biten upp till bröstet. Här ska du tänka att pressar ihop magen. Med ihop menar jag : att, om du skulle rita ett streck mitt på magen från naveln upp till bröstet, även kallad Linea Alba, så pressar du ihop magen, mot strecket.
Här är det väldigt lätt att oblikerna tar över. Och det är väldigt svårt att se själv om dom gör det. Då kan det vara bra att nån annan kollar åt en, helst nån som vet vad dom ska kolla efter också.

Japp, det var själva aktiveringen. Och den görs med ganska lite muskelkraft.
För att fortsätta kan man nu göra detta i massa andra ställningar, sittandes, ståendes osv och även lägga till rörelser och försöka hålla kvar aktiveringen.

Vad bra! Ni har hela lördagen på er att knipa, aktivera och må gött.
Lycka till!!