Tejpskola, mage


Jag har alltid haft jobbigast med mina lår. Dom har varit mitt problemområde. Det var alltid dom som blev trötta först vid träning. Som blev tunga, som var kraftigast. Dom som jag aldrig blev av med om jag lyckades gå ner i vikt och dom som jag också oftast haft smärtor och svullnat i.

Men under min graviditet svullnade resten av kroppen också upp och jag fick helt nya kroppsdelar att gömma.

2 år efter graviditeten kan jag känna mig rätt trött på min envisa mage som hårt håller sig kvar. Det var just trött,  jag kände mig här om natten då jag fick nån jag-vill-inte-gå-och-lägga-mig energi och börja klippa kinesiotape.

När man väl börjar tejpa går det nästan en hel rulle och denna gången skulle allt fästas på magen.

Mitt största bekymmer (på magen) är det stora vecket man ser upp till på magen. Det vecket har vi kämpat med länge nu och det har suttit och sitter kanske fortfarande som berget. Fast som väl är har det faktiskt börjat släppa. Det var mycket tydligare förut. I alla fall var det mycket hårdare.

Detta veck eller stopp/ärr som vi lymfmassörer kallar det gör så att magen svullnar och givetvis även låren, smalben och fötter. Allt som är under stoppet har svårt att ta sig förbi. image

Kollar man från sidan ser man att det ligger större svullnad under stora stoppet. Där har det alltså samlats mer.image

Man kan även se en skarp kant bak vid ryggen och en tydlig linje i bh band höjd.  Det finns mycket som bråkar med andra ord och man kan förstå att kroppen får problem att göra sig av med vätskan.


imageNu till tejpningen.

Jag har klippt smala remsor och tejpat mycket och gärna över dessa stopp. Detta har jag gjort för att jag vill hjälpa kroppen att göra sig av med onödig vätska/svullnad som den får släpa på. Som jag får släpa på. Jag tejpar ofta när jag har värk. Vilket jag inte hade just nu, utan var helt ute efter att få bort skiten bara.

Och vist händer det grejer. Jag satte fast tejpen kl 12 på söndag natt och ikväll tisdag har jag hittat nya jättehårda kulor som jag inte hittat tidigare. Tjoho!

Här kan vi titta på en tejpning som jag gjorde i Maj om man  kan lita på att bilddatumet är rätt. Man ser också hur mycket mer svullen hela magen är. Stoppen syns inte lika tydligt här och det är för att det sitter mer vätska i magen. ( Det kan givetvis också vara för att det helt enkelt inte syns på bilden bara) När vätskan rinner bort kommer också stoppen fram  och blir mer tydliga.  På dessa bilder har jag inte bara tejpat remsor utan även bläckfiskar som dom kallas. Jag syftar på den tejpen som sitter på sidorna av magen. Den sitter ihop upptill och sedan har smala remsor klippts och fäst utåt sidorna.IMG_6314 IMG_6313

Så kan det se ut då jag tejpar magen. Det kan se ut på många sätt. Det finns många olika tekniker man tillämpar för tejpning. Mitt syfte var att fp fart på lymfsystemet, därför tejpar jag på detta vis. Nyfiken på att testa? Här finns det tejp att köpa!