Lucka 1

Julkalendern 2014

Dags att dra igång årets julkalender.
Dom två tidigare kalendrarna har innehållit mestadels träning, men det finns faktiskt andra saker man kan göra för sin hälsas skull, även om vissa inte verkar tro det. =O
Så i år kommer det handla mer om tips och tricks för hälsan skull. Och kanske lite annat också. Men huvudsaken är att inspirera. Meningen är att man inte bara ska läsa utan också göra det som står. Därför ska jag försöka vara snabb ut med inläggen på morgonen så att ni hinner(vilket jag inte var idag). Är det något man inte vill göra så hoppar man över det, men då kan man inte komma och säga att man fulländat julkalendern 2014, och man får heller ingen medalj i julklapp som styrker medverkan.

Lucka nr 1

I första luckan tänkte jag att vi skulle boosta med d-vitamin.

D-vitamin får man bäst från solen och som alla svenskar vet så lyser den endast med sin frånvaro såhär års. Därför kan det vara bra att få i sig ett kosttillskott över vintern, speciellt om du inte planerat någon solsemester i vinter.
Det vanligaste symptomen på d-vitaminbrist är trötthet och depression, men även infektionssjukdomar, värk, benskörhet mm.
Ju mörkare hud du har, desto större mängd sol eller d-vitamin behöver du.

Med det sagt är dagen uppgift att gå och köpa en burk med sol, alltså d-vitamin.
Jag kommer inte rekommendera några märken, för jag är inte tillräckligt insatt. Gå därför till hälsokosten eller Apoteket och fråga personalen.

En sak till, d-vitamin är fettlöslig så glöm inte att äta fett!