KinesiologiTejping för Lymfsystemet

Det går att tejpa igång sitt lymfsystem med hjälp av kinesiologitejp. Här tänkte jag lägga upp lite exempel och information på hur man kan tejpa och vad man ska tänka på.

Du ska använda en tejp som är elastisk. Köper du en tejp som är 5 cm bred klipps den i 4 remsor. Det finns tejp som är 2.5 cm bred och den klipps i 2 remsor. Hur långa du vill ha dem beror på var du vill fästa dom. Tänk på att det är större risk att trassla in sig om du kör med långa bitar. Har du väl satt fast en tejp på huden, låt den sitta, även om den inte riktigt hamnade där du ville ha den. Drar du loss den och sätter fast den igen kommer det inte sitta något vidare.

Tejpen kan sitta en vecka men oftast har den mest funktion 1-4 dagar. Tänk på att var försiktig då du tar bort tejp. Blöt gärna ner den i duschen eller badet innan du tar bort den.

När du tejpar ska du tänka på att du INTE vill sträcka tejpen utan du vill sträcka huden. Vi vill att tejpen ska bli bubblig. Det lättaste sättet att få tejpen bubblig är att du klistrarar fast den i sträckning, alltså att du har kroppen i sträckning. Typ att du lutar dig framåt då du tejpar ryggen. När du sedan ställer dig upp blir tejpen…bubblig. woho, vi har lyckats.När du tejpar ska du tänka på att du INTE vill sträcka tejpen utan du vill sträcka huden. Vi vill att tejpen ska bli bubblig. Det lättaste sättet att få tejpen bubblig är att du klistrarar fast den i sträckning, alltså att du har kroppen i sträckning. Typ att du lutar dig framåt då du tejpar ryggen. När du sedan ställer dig upp blir tejpen…bubblig. woho, vi har lyckats.När du tejpar ska du tänka på att du INTE vill sträcka tejpen utan du vill sträcka huden. Vi vill att tejpen ska bli bubblig. Det lättaste sättet att få tejpen bubblig är att du klistrarar fast den i sträckning, alltså att du har kroppen i sträckning. Typ att du lutar dig framåt då du tejpar ryggen. När du sedan ställer dig upp blir tejpen…bubblig. woho, vi har lyckats.

Det är extra effektiv att tejpa rätt över ett ärr eller blåmärke. Missar du ärren så går det bra det med. Tejpen har ändå funktion.

Nu är det bara att tejpa på. Lycka till!

Denna tejpen är den viktigaste. Var du än vill tejpa ska du se till att ha en tejp här (den bakersta) för att öppna upp flödet.
Sikta på att tejpa på ärren. Detta ben har råkat ut för många bindvävsärr så det är svårt att missa. Men även om man skulle missa så har tejpen funktion.
Ett blåmärke som har haft en tejp bit på sig några dagar. Jag behöver inte berätta var den suttit va?

Lymfmassör, hormonterapeut, kostrådgivare och personlig tränare