Sista dagen operation suga ut sista saften ur Thailand

Sista dagen är här och hemresan börjar närma sig.

Upp tidigt skulle vi idag för att riktigt kunna svulla oss sista frukostbuffen.

Efter det blev det en strandpromenad. Den sista och jag bestämde att vi skulle gå hela stranden. Det blev inte riktigt hela men nästan, det är ju en grymt lång strand.

Jag avslutar denna resa som jag började den, genom att bränna axlar och hals. Jag har tydligen inte blivit smartare under dessa två veckor med andra ord utan kör på med samma taktik. Det känns tryggt.

Efter som det är sista dagen vill man göra alla sina favoritgrejer innan man åker hem. Så jag bestämmer mig för att pressa i solen mellan 11-14(dock inte de brända partierna) men somnar faktiskt till på solstolen och vaknar när solen gått i moln.
Jahapp, det är faktiskt en timma soltid kvar.
Jag ger upp när regndropparna börjar komma.

Det får bli lunch.
2 fruktdrinkar häller jag i mig. En med ananas och en mango…mumma.
Dagens räkning blir då antalet 3 eftersom jag hann sätta i mig en efter strandpromenaden med.
Jag sa ju att jag skulle göra mina favoritgrejer, det var en av dom, sola var den andra..

Sen blir det såklart marknad. Nu ska dom sista pengarna shoppas upp. Jiha!

Men först får det bli lite packning.
Näeh det går inte om jag ska shoppa på marknaden ikväll.

Hum.

Jag passar på att klämma in någon slags sammanfattning/utvärdering av Thailand.
Jag tycker det har varit väldigt skönt, thailändarna är väldigt trevliga människor. Ganska dåliga på engelska är många. Men det går ju bra ändå. Jag tycker nog att jag hunnit med mycket under dessa två veckor. Allt från att ligga och slappa, till att åka bananbåt och banan efter båt till att försöka undvika att bli indragen på Ping pong shower i Patong.

Thailand är fint, varm och billigt och jag är mycket nöjd. Men det ska nog va lite till för att jag ska bli imponerad. Vad vet jag inte, det märker jag då det kommer. Jag skulle absolut kunna tänka mig att komma hit igen, men det finns det ju så många andra ställen man också vill se.
Jätte bra har jag isf haft det. Nu hoppas man på att man orkar jobba vidare ett tag till…

Marknad, den sista… =(

…Jag hittade dessvärre inte allt jag ville ha på marknaden, så när jag kom hem fick det bli en liten rundvandring i butikerna vid hotellet. Nu är det bara att bränna sista slantarna, det är inget att spara på. Nya pengar kan man väl alltid skaffa intalar jag mig.

Jag ger mig då jag endast har 280 baht och även lite i mynt kvar. Dom tänkte jag dricksa bort. Stackars thailändarna tjänar ju svindåligt. Jag får lite dåligt samvete när jag vet hur lite dom tjänar i månaden, och när man ser hur taskigt dom bor.

När jag kommer upp till hotellrummet har bebisen och mamman gått och lagt sig. Pappan har gått och blivit magsjuk så dom nattar i vårt rum inatt. Jag smyger in med alla mina prassliga påsar och smyger sen ut igen med paddan i högsta hugg.
Nu blir det ner till stranden och lyssna på vågorna. Samt en lite kort promenad.
Det är kolsvart ute. Hur mycket är klockan egentligen?

Den är 20:05
Haha jag trodde jag var ute och busade sent.
Det känns ändock som att jag har hunnit med det mesta jag velat idag. Jag har nog hunnit med det jag allra helst ville…utom en grej.

Att ta ett nattdopp.

Havet är uppskattningsvis 20 meter ifrån mig.
Ska jag orka gå ner…?

Palla..eller?

…..?

20121119-204540.jpg

2 reaktioner på ”Sista dagen operation suga ut sista saften ur Thailand”

Kommentarer är stängda.